From Treats & Sweets To Bakes & Cakes

Τραγανά Μπισκότα Με Κανέλα και Ζάχαρη

2015-11-05 21:38

Zάχαρη και Κανέλα.. Και μόνο η μυρωδιά σε ταξιδεύει!!! Σκεφτείτε τα και τα δυο μαζί μεσα σε τραγανά μπισκοτάκια για να βουτάμε στον αχνιστό απογευματινό καφέ ή στο ζέστο γάλα το πρωί.. Δεν σας λέω τιποτ' άλλο, χαρτί - στυλό και γράφουμε τη συνταγή!!!

 

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ

Υλικά:
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. ζαχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 225 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1/2 κ.τ.γ αλάτι
  • 1 κ.τ.σ. κανέλα
  • 1 βανιλίνη
  • ξύσμα απο ένα μεγάλο πορτοκάλι
Γαρνίρισμα:
  • 25-30 γρ. ζαχαρη κρυσταλλική
  • 1κ.τ.σ κανέλα
  • 1 αυγό μέτριο
  • 2 κ.τ.σ γάλα φρέσκο

 

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε, το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη.

2. Στο μπολ του μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο με τις ζάχαρες και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανιλίνη, και το ξύσμα πορτοκαλιου, σταματώντας ανα τακτά διαστήματα και με μια σπάτουλα μαζεύουμε τα τοιχώματα μεχρι να εσωματωθούν όλα τα υλικά.

3. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού, μετα αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία σκάλα και χτυπάμε τη ζύμη μέχρι να βγαίνει απ τα τoιχώματα του μπολ. Βγαζουμε τη ζυμη, την τυλίγουμε σε διαφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.

4. Οταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε τά μπισκότα, βγαζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε μεγεθος περίπου 2-3 έκατοστά. Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ενα χρυσαφί χρώμα.

5. Αποθήκευουμε σε αεροστεγές δοχείο, κατα προτίμηση μεταλλικό, μέχρι δύο εβδομάδες (αν επιβιώσουν πάνω απο 2 μέρες)

 

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.